Go Back
+ servings
En portion fisk inlindad i papper med citron och en skål med sås på en tallrik.
Print
Inga röster än

Fish & chips (low carb style)

Antagligen den mest otraditionella traditionella fisk med strips.
Förberedelser20 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Fisk & skaldjur, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Johan

Materials

Fisken

  • 1 kg Sik (eller annan vit fisk)
  • Smör

"Stripsen"

  • 1 kg Kålrot

Såsen

  • 2 dl Smetana
  • 2 dl Majonnäs
  • 4 st Hela ättiksgurkor (saltgurka)
  • 1 st Citron
  • Ev kapris

Servering

  • Vinäger

Instruktioner

"Stripsen"

  • Skär till strips utav kålroten och koka mjuk. In sedan i ugnen på 225 grader tills de fått lite färg.

Fisken

  • Filea siken och stek den i smör. Ta eventuellt och panera i t.ex riven parmesanost.

Såsen

  • Blanda ihop smetana och majonnäs. Hacka ättiksgurkan och tillsätt i såsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft (Ev kapris).

Servering

  • Servera gärna i tidningspapper. Vinägern skvätter du efter smak över rätten just innan servering.