Go Back
+ servings
Kastrull med musslor i gräddsås och örter på en spis.
Print
Inga röster än

Fiskarfruns musslor

Mitt smarrigaste recept med musslor!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Förrätt, Lättlagat
Yield: 2
Author: Heikki Klaavuniemi-Odelsheim

Materials

  • 500 gram färska blåmusslor
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 3 st schalottenlökar
  • 4-5 st vitlöksklyftor
  • 1 msk hummerfond
  • 1 dl hackad persilja
  • Peppar
  • Salt

Instruktioner

  • Hacka och stek löken och vitlöken.
  • Häll i vinet kryddorna och hälften av persiljan. Koka upp och tillsätt musslorna och låt koka på svagare värme i några minuter.
  • När alla musslorna är öppna så tillsätter man grädden. Därefter får det sjuda tills hälften har kokat bort. Innan servering tillsätter man resten av persiljan.
    Kastrull med musslor i en krämig sås på en spis.
  • Bon apetit!