Fiskarfruns musslor
Mitt smarrigaste recept med musslor!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Förrätt, Lättlagat
Yield: 2
Author: Heikki Klaavuniemi-Odelsheim
- 500 gram färska blåmusslor
- 3 dl torrt vitt vin
- 3 dl grädde
- 3 st schalottenlökar
- 4-5 st vitlöksklyftor
- 1 msk hummerfond
- 1 dl hackad persilja
- Peppar
- Salt
Hacka och stek löken och vitlöken.
Häll i vinet kryddorna och hälften av persiljan. Koka upp och tillsätt musslorna och låt koka på svagare värme i några minuter.
När alla musslorna är öppna så tillsätter man grädden. Därefter får det sjuda tills hälften har kokat bort. Innan servering tillsätter man resten av persiljan.
Bon apetit!