Go Back
+ servings
En gratäng med en krämig yta, körsbärstomater och dill i en vit ugnsform.
Print
4,34 av 3 röster

Fiskgratäng med sik.

Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Middagstips
Yield: 6
Author: Johan

Materials

  • 1600 g Blomkål
  • 1,5 kg Sik
  • 5 dl Creme fraiche
  • 0,5 dl Dill
  • 1 st Citron
  • 3 st Äggulor
  • 2 krm Malen muskot
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Tomater

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 225 grader. Filea fisken och salta filéerna.
  • Koka blomkålen och mosa den sedan. Krydda med muskoten (smaka utav)
  • Koka creme fraiche och smaksätt med dill och citron (saft och zest). Låt den koka lite simmig. Drag av såsen från plattan sedan.
  • Hyvla lite smör i botten av en ugnsform. Lägg i fisken i botten. Spritsa (eller fördela snyggt med sked) blomkålsmoset på/runt fisken. Rör sedan i äggulorna i såsen (får inte koka) och häll i mitten av formen. Garnera eventuellt med skivad tomat (passar riktigt bra till fisk). Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter.