Fiskgryta med tomat och saffran
En sagolikt enkel men likväl god fiskgryta med smak av tomat och saffran. Kanongod mat för dig som äter lchf eller keto och vill äta en god fiskrätt.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Grytor, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 2 st Gula lökar
- 3 Vitlöksklyftor
- 3 msk Olivolja
- 1 g Saffran
- 1 dl Torrt vitt vin
- 800 g Finkrossade tomater
- 3 msk Tomatpuré
- 3 dl Grädde
- 2 msk Fiskfond, koncentrerad
- 2 tsk Srirachasås
- 400 g Torskfilé
- 500 g Laxfilé
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- Färsk hackad dill att toppa med.
Skala och skiva löken grovt.
Hacka vitlöken.
Fräs löken i olivoljan så den mjuknar lite.
Tillsätt saffran och låt den fräsa med löken lite, detta gör att smakerna kommer fram mycket bättre.
Slå på alla övriga ingredienser utom fisken.
Låt puttra ihop i cirka 15 minuter.
Smaka av med örtsalt och nymalen svartpeppar.
Skär fisken i lagom stora tärningar, det är lite av en smaksak när det handlar om rätt storlek på fisk. Jag tycker om rätt stora bitar.
Vänd ner de i tomatsåsen och låt puttra tills det att fisken är klar. Det bör inte ta mycket mer än cirka fem minuter, men det beror självklart på storleken på fiskbitarna.
Smaka av en sista gång och toppa med lite färsk hackad dill.