Fisksoppa med lax, rotfrukter och kapris
En fräsch och otroligt god soppa. Perfekt för kalla dagar.
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Middagstips, Soppa
Kök: Skandinaviskt
Keyword: höstmat, värmande soppa
Yield: 4 portioner
Calories: 284kcal
Author: Sophie Björkman
- 600 g lax
- 1,5 liter fiskbuljong
- 1 st gul lök riven
- ½ st purjolök skivad
- Persilja
- 1 st morot riven
- ¼ st rotselleri riven
- 2 st Lagerblad
- 3 msk tomatpuré
- Ca. 0,5 dl Kapris
- 1 st Saltgurka skivad
- Smör
- Salt och peppar
- Smetana Att toppa med.
Koka upp fiskbuljongen och lägg även i det gröna från purjolöken (i stora bitar) och några persiljekvistar.
Riv morot, selleri, lök och potatis.
Skiva den vita delen från purjolöken.
Fräs allting i smör i en stekpanna.
Häll sedan ner i buljongen.
Tillsätt lagerblad, tomatpuré, salt och peppar.
Låt koka under lock i cirka 10-15 minuter.
Ta upp lagerbladen och det gröna från purjolöken.
Lägg i laxen och låt sjuda cirka 5 minuter.
Tillsätt kapris och skivad saltgurka.
Toppa med smetana vid servering.
Calories: 284kcal | Kolhydrater: 4g | Protein: 38g | Fett: 12g | Fiber: 1g