Go Back
+ servings
En gryta med fisksoppa innehållande lax, rotfrukter och grönsaker på en köksbänk.
Print
Inga röster än

Fisksoppa med lax, rotfrukter och kapris

En fräsch och otroligt god soppa. Perfekt för kalla dagar.
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Middagstips, Soppa
Kök: Skandinaviskt
Keyword: höstmat, värmande soppa
Yield: 4 portioner
Calories: 284kcal
Author: Sophie Björkman

Materials

  • 600 g lax
  • 1,5 liter fiskbuljong
  • 1 st gul lök riven
  • ½ st purjolök skivad
  • Persilja
  • 1 st morot riven
  • ¼ st rotselleri riven
  • 2 st Lagerblad
  • 3 msk tomatpuré
  • Ca. 0,5 dl Kapris
  • 1 st Saltgurka skivad
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Smetana Att toppa med.

Instruktioner

  • Koka upp fiskbuljongen och lägg även i det gröna från purjolöken (i stora bitar) och några persiljekvistar.
  • Riv morot, selleri, lök och potatis.
  • Skiva den vita delen från purjolöken.
  • Fräs allting i smör i en stekpanna.
  • Häll sedan ner i buljongen.
  • Tillsätt lagerblad, tomatpuré, salt och peppar.
  • Låt koka under lock i cirka 10-15 minuter.
  • Ta upp lagerbladen och det gröna från purjolöken.
  • Lägg i laxen och låt sjuda cirka 5 minuter.
  • Tillsätt kapris och skivad saltgurka.
  • Toppa med smetana vid servering.

Nutrition

Calories: 284kcal | Kolhydrater: 4g | Protein: 38g | Fett: 12g | Fiber: 1g