Go Back
+ servings
En tallrik med köttbullar i sås, ris och körsbärstomater i olika färger.
Print
4 av 1 röst

Fläskfilé i pepparostsås

Fläskfilé i pepparostsås är en livräddare när det gäller enkel och lättlagad mat. Deesutom otroligt gott och smakrikt. Funkar lika bra med kyckling med.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Amonazon

Materials

Kött

  • ca 800 g fläskfilé
  • salt
  • 2 msk smör

Sås

  • 0,5 tsk hel vitpeppar
  • 0,5 tsk hel grönpeppar
  • 0,5 tsk hel rosépeppar
  • 0,5 tsk hel svartpeppar
  • 350 g färskost
  • 2 dl grädde
  • 0,5 msk brynt scharlottenlöksfond
  • En nypa kajennpeppar
  • 0,5 tsk inlagd grönpeppar (valbart)

Instruktioner

Kött

  • Skär fläskfilé i 1,5 cm tjocka skivor, bulta ut dem lätt med handen.
  • Salta köttet lite lätt och stek skivorna i smör tills de får fin färg men de behöver inte vara genomstekta, de puttrar färdigt i såsen sen.
  • Lägg undan köttet i en skål.

Sås

  • Mortla vit, röd, grön och svart peppar.
  • Stek de mortlade kryddorna i samma stekpanna som fläskfilén stektes i.
  • Häll i lite av grädden och osten.
  • När osten smält, häll i resten av grädden och fonden och pudra över med kajennpeppar.
  • Lägg ner köttet i såsen och låt småputtra i 10-15 minuter.
  • Strö över inlagda grönpepparkorn. (Valbart)