Go Back
+ servings
Två kotletter i en panna med gräddsås och färsk persilja på toppen.
Print
4,84 av 12 röster

Fläskkotlett i panna

Fläskkotlett i panna är ett recept som är supergott! Kotletter i en underbar sås som får stå och puttra tills köttet är riktigt mört och fint. Perfekt lchf och keto!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Skivad kotlett med ben
  • 100 g Champinjoner (färska)
  • 50 g Gul lök
  • 20 g Vitlök
  • 5 st Soltorkade tomater
  • 1 msk Rosmarin, hackad (Färsk)
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl Smetana
  • 1,5 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Bryn kotletterna på ena sidan i en stekpanna (använd gärna en med höga kanter) tills de fått lite färg. Salta och peppra lite innan du vänder dem.
  • Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Lägg detta i pannan när du har vänt på köttet och låt det brynas med.
  • Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i stekpannan.
  • Tillsätt övriga ingredienserna och rör om så allt blandar sig väl. Låt koka upp och låt allt puttra i fem minuter. Lägg på ett lock och låt det puttra på svag värme i cirka 20-40 minuter till, beroende på hur möra kotletterna är. Om såsen blir lite för tjock under tiden, då kan du tillsätta lite vatten.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med lite goda tillbehör.