Fläskkotlett i panna
Fläskkotlett i panna är ett recept som är supergott! Kotletter i en underbar sås som får stå och puttra tills köttet är riktigt mört och fint. Perfekt lchf och keto!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen
- 600 g Skivad kotlett med ben
- 100 g Champinjoner (färska)
- 50 g Gul lök
- 20 g Vitlök
- 5 st Soltorkade tomater
- 1 msk Rosmarin, hackad (Färsk)
- 3 dl Grädde
- 1 dl Smetana
- 1,5 msk Kalvfond (koncentrerad)
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Bryn kotletterna på ena sidan i en stekpanna (använd gärna en med höga kanter) tills de fått lite färg. Salta och peppra lite innan du vänder dem.
Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Lägg detta i pannan när du har vänt på köttet och låt det brynas med.
Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i stekpannan.
Tillsätt övriga ingredienserna och rör om så allt blandar sig väl. Låt koka upp och låt allt puttra i fem minuter. Lägg på ett lock och låt det puttra på svag värme i cirka 20-40 minuter till, beroende på hur möra kotletterna är. Om såsen blir lite för tjock under tiden, då kan du tillsätta lite vatten.
Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med lite goda tillbehör.