Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Fläskkotletter i sambalsås
Måltid:
Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
800
g
Fläskkotlett
1
st
Rödlök
200
g
Champinjoner
nymalen svartpeppar
salt
Smör till stekning
Till såsen
3
dl
Grädde
3
dl
Smetana
4
tsk
Sambal oelek
2
tsk
Tamarisoja
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. (200 grader om du inte använder varmluft).
Bryn fläskkotletterna någon minut på varje sida, salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.
Skiva svamp och lök och fräs i smör några minuter. Fördela detta över kotletterna.
Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av och häll över köttet.
Låt stå i ugnen i ca 40-45 minuter, tills dess att gratängen fått fin färg och köttet är färdigt.
Servera med valfritt tillbehör.