Go Back
+ servings
Fläskkotletter i sambalsås serverade med grönsaksmos på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Fläskkotletter i sambalsås

Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Fläskkotlett
  • 1 st Rödlök
  • 200 g Champinjoner
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Smör till stekning

Till såsen

  • 3 dl Grädde
  • 3 dl Smetana
  • 4 tsk Sambal oelek
  • 2 tsk Tamarisoja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. (200 grader om du inte använder varmluft).
  • Bryn fläskkotletterna någon minut på varje sida, salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form.
  • Skiva svamp och lök och fräs i smör några minuter. Fördela detta över kotletterna.
    Röd ugnsform med kycklingfiléer täckta av skivade champinjoner och rödlök.
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av och häll över köttet.
  • Låt stå i ugnen i ca 40-45 minuter, tills dess att gratängen fått fin färg och köttet är färdigt.
    En ugnsform med fläskkotletter täckta av en sambalsås, med en gyllenbrun yta.
  • Servera med valfritt tillbehör.