Go Back
+ servings
Krispig fläskköttbit placerad på en träskärbräda med en kniv bredvid.
Print
5 av 8 röster

Fläsksida med krispig svål

En fläsksida med krispig svål som är rätt tillagad är något som kan vara bland det bästa som finns att äta. Saftigt och krispigt kött tillagat i en airfryer.
Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Airfryer, Kött, Middagstips
Yield: 5
Author: Amonazon

Materials

  • 1 kg Fläsksida med svål
  • 1 dl salt
  • 1 tsk Valfria kryddor

Instruktioner

Förberedelser

  • Torka torrt med hushållspapper både på köttsidan och svålsidan.
  • Med en vass kniv, gör skåror i svålen, men inte ända ner till köttet. Skär även 2-3 ganska djupa snitt i köttet på undersidan.
  • Krydda köttsidan och ner i snitten valfri krydda, jag brukar använda creolkrydda men bara salt och peppar blir också gott.
  • Lägg biten med köttsidan neråt i en form, antingen i en som passar i din airfryer, eller gör en egen i aluminiumfolie.
  • Lägg ett tjockt lager salt (0,5 cm) ovanpå svålen.

Tillagning

  • Kör i airfryer på 190° i 35 minuter. Om du har en mindre köttbit än 1 kg (ca 7-800g) så minska tiden med 5-10 minuter
  • Ta upp köttet ur formen och ta bort saltet från svålen. Det är lätt för saltet har nu bildat en skorpa som är lätt att lyfta eller skrapa av.
  • Lägg tillbaks köttet i airfryerkorgen (utan form) med köttsidan neråt.
  • Kör i airfryer på 190° i 25 minuter. Om du har en mindre köttbit än 1 kg (ca 7-800g) så minska tiden med 5-10 minuter.