Go Back
+ servings
Foliepaket med fisk och grönsaker, inklusive paprika och örter, på en stubbe.
Print
Inga röster än

Foliegrillade fiskknyten

Förberedelser20 minuter
Active Time25 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Grillat
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g fisk av valfri sort
  • 500 g grönsaker
  • 100 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att skära ner fisken i ganska stora bitar. Det blir godare då om fisken får ha lite storlek.
  • Skär ner grönsakerna. Tänk på att de grönsaker som kan behöva lite längre tillagning kan du skära lite mindre.
  • Dela upp fisken och grönsakerna i mitten på två stora ark med grillfolie.
  • Salta och peppra lite.
  • Pressa en halv citron över varje knyte och lägg smöret i klickar ovanpå varje hög (50 gram var). Ringla lite olivolja över.
  • Packa ihop knytena ordentligt så att de håller tätt. Eventuellt kan du packa in dem i ytterligare ett folieark ifall det första skulle gå sönder på grillen.
  • Placera dem på grillen, gärna i indirekt värme med locket på grillen i cirka 25 minuter.
  • Öppna upp och servera med en klick crème fraiche.