Go Back
+ servings
En tallrik med fransk kycklinggryta som innehåller kyckling, grönsaker och riven ost.
Print
4,25 av 4 röster

Fransk kycklinggryta

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 120 g bacon
  • 400 g benfri kyckling (kycklingfilé, kycklinglårfilé eller liknande)
  • 75 g gul lök
  • 3 dl grädde 40%
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 70 g syltlök
  • 50 g kapris
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • 20 g smör

Instruktioner

  • Strimla bacon och skär kycklingen i mindre bitar och löken i båtar. Bryn i lite smör. Salta och peppra.
  • Tillsätt övriga ingredienser utom persiljan.
  • Låt puttra cirka 10 minuter tills såsen har en fin simmig konsistens.
  • Tillsätt persiljan precis innan servering och njut.