Go Back
+ servings
En tallrik med zucchini och äppelbitar blandat med örter och frön på en blå tallrik.
Print
5 av 3 röster

Fransk zucchinisallad

En fransk zucchinisallad är ett riktigt gott och superenkelt tillbehör som passar jättebra till sommarens grillade. Perfekt för dig som äter lchf.
Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Mejerifritt, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Zucchini
  • 100 g Lök
  • 3 msk Hackad persilja
  • 3 msk Hackad dill
  • 3 msk Kapris
  • Lite smör till stekning

Dressing

  • 1 msk Vinäger
  • 2 tsk Fransk senap
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk Olivolja
  • 1 msk Vatten

Instruktioner

  • Dela zucchinin på längden. Gröp ur kärnhuset.
  • Skär zucchinin i bitar. Hur stora är en smaksak, men jag skulle säga att 2x2 cm är ganska så lagom. Du kan även skiva den som halvmånar om du vill det.
  • Fräs zucchinin i lite smör. Den ska inte få någon färg, utan den ska bara bli lite mjukare.
  • Ställ zucchinin åt sidan så länge.
  • Skiva eller hacka löken.
  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll den över zucchinin. Tillsätt löken, kaprisen och örterna.
  • Blanda ihop allt och låt den sedan stå i kylen cirka en timme för att smakerna ska få sätta sig.
    En skål med fransk zucchinisallad som innehåller zucchini, lök och örter.