Go Back
+ servings
En tallrik med en blandning av rökt skinka, spenat och ägg i en krämig konsistens.
Print
4,80 av 5 röster

Fried rice LCHF-style

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Lättlagat
Yield: 2
Author: Linnea Berggren

Materials

  • 3 dl Blomkålsris
  • 2 msk Grädde
  • 1 st ägg
  • 1 dl Babyspenat
  • 1 dl Skinka
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 floz salt
  • 2 floz Peppar
  • 2 msk Olivolja

Instruktioner

  • Gör blomkålsris genom att pulsmixa blomkål i en matberedare alternativt riva blomkålen eller hacka den. Låt koka i 30-60 sek och häll ut vattnet i ett durkslag. Låt gärna stå länge och rinna ur all vätska.
  • Hetta upp oljan i en panna på hög värme. Fräs vitlöken, häll sedan i blomkålsriset, skinkan och spenaten. Salta och peppra efter smak.
  • Knäck i ett ägg och grädden, rör runt snabbt i stekpannan så allt blandas och genomsteks. Serveras direkt