Friterad halloumi/halloumifrites
Friterad halloumi är helt underbart gott. Det funkar som snacks istället för chips, eller som ett tillbehör till hamburgaren istället för pommes.
Förberedelser2 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid7 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Snacks & tilltugg, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen
Till friteringen
- 5 dl neutral olja, t ex rapsolja
Skär halloumin i stavar. Cirka 1 cm tjocka. Längden kan du avgöra själv. Lägg dem på lite hushållspapper och torka av dem ordentligt.
Värm upp oljan i en fritös eller kastrull på spisen. Använd gärna en termometer och värm inte upp till mer än 180 grader. OBS! Ha alltid ett lock i närheten om du friterar så att du kan kväva en eldsvåda om det skulle börja brinna.
Lägg försiktigt ner osten i kastrullen. Du kan fritera hälften åt gången. Fritera dem tills det att de har en fin gyllene färg.
Ta upp dem och lägg dem på ett torrt hushållspapper så de får rinna av lite.
Servera direkt!