Go Back
+ servings
Friterade spenat- och mozzarellasticks på en tallrik med en dipp i bakgrunden.
Print
3,75 av 4 röster

Friterade spenat och mozzarellasticks

Förberedelser50 minuter
Active Time1 minute
Total tid51 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Snacks & tilltugg
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 225 g Färskost naturell
  • 1 dl spenat (fräst)
  • 4,5 dl mozzarellaost (riven)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 4,5 dl pofiber
  • 4 st ägg
  • 4 dl mandelmjöl

Instruktioner

  • Blanda ihop den frästa spenaten, färskosten, mozzarellan och kryddorna i en bunke.
  • Platta ut allt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt. Ställ in i frysen i 30 minuter.
  • Ta ut och skär upp stavar som är 1 cm tjocka och så långa som du tycker passar.
  • Doppa varje pinne i pofiber, sedan ägg, sedan mandelmjöl, sedan ägg igen och sedan mandelmjöl igen. Lägg på en tallrik och gör likadant med de övriga.
  • Fritera sedan i olja tills dess att de är gyllenbruna och fina.
    Tänk på att inte fritera dom för länge, då finns det risk för att osten smälter för mycket och bara rinner ut.
  • Ta upp och låt rinna av på hushållspapper och servera sedan direkt med en god dippsås.