Go Back
+ servings
Kex gjorda av frön och nötter på en träskärbräda.
Print
4,34 av 3 röster

Frökex

Förberedelser20 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 20
Author: EmilyGrey

Materials

  • 1 dl Linfrö
  • 1 dl Vatten
  • 1 dl Sesamfrö
  • 1 st Äggvita
  • 1 dl Riven mozarellaost
  • 1 krm salt
  • 1 tsk Nyponfröskal

Instruktioner

  • Blanda linfrön med vattnet och låt svälla i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 130 grader.
  • Blanda ihop övriga i ingredienser med linfröblandningen. Bred ut smeten ganska tunt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Baka i ugnen i ca 45 minuter. Efter halva tiden; ta ut och skär med pizzakniv till valfri storlek och sätt tillbaka i ugnen. Efter ca 45 min; kontrollera att de är krispiga annars kör en stund till i ugnen.
  • Låt svalna och ät till ost, dippa istället för chips eller ät som knäcke. Variation: använd parmesan eller örter i kexet.