Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, utom flingsaltet.
(Foto: @veckanslchf)
Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.
Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 5-10 minuter.
Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Strössla lite flingsalt över plåtarna.
(Foto: @veckanslchf)
Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.
När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.
Grädda ytterligare 30 minuter.
Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.
Det kan även vara så att dina knäcken har blivit lite för tjocka och kräver längre tid, då är det bara att öka på tiden och kanske sänka värmen något i ugnen.
Det är av yttersta vikt att kexen är helt torra, annars kommer dom med stor sannolikhet börja mögla om du förvarar dom i en burk.
Tag ut och låt det kallna.
Bryt sönder i bitar.
Förvara torrt i skafferiet.
Ha kexen till frukost, eller varför inte till en god ostbricka.
(Foto: @veckanslchf)