Go Back
+ servings
Skål med rosa fryst yoghurt gjord på jordgubbar, serverad i en liten skål.
Print
Inga röster än

Frozen yoghurt (jordgubb)

Frozen yoghurt med jordgubbar är för den liberale. Men det är bara rena ingredienser, inga tillsatser. Gott och enkelt.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Efterrätter, Glass
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g jordgubbar
  • 4 dl turkisk/grekisk yoghurt
  • 1 dl grädde (40%)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 10-20 st steviadroppar eller annan sötning

Instruktioner

  • Koka upp jordgubbarna tillsammans med vaniljpulvret. Mosa de med en gaffel eller potatisstöt. Låt svalna.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av sötman. Jordgubbar är olika söta, så smaka av tills du hittar en fin balans mellan syran och sötman.
  • Kör i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. Har du inte glassmaskin kan du ställa in det i frysen och röra runt i glassen varje kvart tills den har stelnat.