Go Back
+ servings
En skål med kardemummagrot toppad med blåbär och en sked.
Print
5 av 1 röst

Ginas fiberrika kardemummagröt

En härligt god kardemummagröt som passar perfekt för den som saknar att äta gröt på morgonen. Anpassad för lchf och keto.
Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Frukost, Gröt
Yield: 1
Author: i Ginas kök

Materials

  • 0,5 msk chiafrö
  • 0,5 dl kallt vatten
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 1 krm fiberhusk
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vaniljextrakt (frivilligt)
  • 30 g smör
  • 1 dl grädde
  • 50 g frysta bär

Instruktioner

  • Sätt chiafröna och svälla i ett glas med vattnet.
  • Blanda alla torra ingredienser i en liten skål.
  • Smält smöret på hög värme i en liten kastrull, lyft av.
  • Häll i grädden och chiablandningen, rör om.
  • Blanda i de torra ingredienserna samt vaniljextraktet, rör om.
  • Koka upp gröten till den konsistens du vill ha (ca.1-2min).
  • Servera med valfria bär.