Go Back
+ servings
Panerad kycklingfilé serverad med strimlade grönsaker på en tallrik.
Print
Inga röster än

Ginas frasigt panerade kyckling

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: i Ginas kök

Materials

  • 700 g kycklingfilé
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 dl ostpulver (ex. grana padano eller parmesan)
  • 1 nypa salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Slå äggen med en gaffel i en djup tallrik. Tillsätt lite salt och peppar.
  • Blanda i en annan tallrik mjöl, pofiber, ost och kryddor (blandningsmått; 1 del mandelmjöl, 1 del pofiber och 2 delar ostpulver).
  • Doppa kycklingfilén i ägget och sedan i mjölblandningen.
  • Stek i smör eller olja på medelvärme tills knaprig färg.