Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3,94
av
15
röster
Goda småkakor!
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
12
minuter
minuter
Total tid
22
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
7
Author:
Agnes Skeppstedt Mattei
Materials
2,5
dl
Mandelmjöl
3
msk
sötning
2/2
tsk
Bakpulver
Lite vaniljpulver
Lite salt
0,75
dl
Rumstempererat smör
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt smöret och blanda, med hjälp av händerna, tills det inte längre finns klumpar kvar av smöret.
Forma degen till 7-10 små kakor. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen 8-12 minuter eller tills kakorna fått en fin färg. Låt svalna på plåten.
Valfritt: doppa kakorna i sockerfri smält choklad och toppa med rostade, hackade hasselnötter.