Go Back
+ servings
Runda kakor med en halva täckt av mörk choklad och hackade nötter på toppen.
Print
3,94 av 15 röster

Goda småkakor!

Förberedelser10 minuter
Active Time12 minuter
Total tid22 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 7
Author: Agnes Skeppstedt Mattei

Materials

  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 3 msk sötning
  • 2/2 tsk Bakpulver
  • Lite vaniljpulver
  • Lite salt
  • 0,75 dl Rumstempererat smör

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Tillsätt smöret och blanda, med hjälp av händerna, tills det inte längre finns klumpar kvar av smöret.
  • Forma degen till 7-10 små kakor. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Baka i ugnen 8-12 minuter eller tills kakorna fått en fin färg. Låt svalna på plåten.
  • Valfritt: doppa kakorna i sockerfri smält choklad och toppa med rostade, hackade hasselnötter.