Go Back
+ servings
Gräddstuvad vitkål i en stekpanna med en träsked och persilja på toppen.
Print
4,88 av 8 röster

Gräddstuvad vitkål

Upptäck en krämig och läcker LCHF-favorit: gräddstuvad vitkål. Denna mångsidiga rätt kan njutas som tillbehör till kyckling, grillat kött eller fisk.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Lättlagat, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 700 g Vitkål
  • 1 st Gul lök
  • 5 dl Grädde
  • 150 g Färskost, naturell
  • Hackad persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk Smör till stekning

Tips på köksutrustning du kan behöva

  • Kockkniv
  • Skärbräda
  • Traktörpanna

Instruktioner

  • Hacka löken fint.
  • Skär vitkålen i bitar, efter smak och tycke. Det funkar jättebra att strimla den med om du hellre vill det.
  • Fräs lök och vitkål i en tillräckligt stor stekpanna. Jag rekommenderar en traktörpanna. Kålen ska inte få färg, men den ska bli mjuk.
  • Salta och peppra lite.
  • Häll på grädden och tillsätt färskosten. Koka upp och låt det hela stå och puttra tills det att du har rätt konsistens på såsen. Rör om då och då.
  • Smaka av och tillsätt hacka persilja precis innan servering.