Gräddstuvad vitkål
Upptäck en krämig och läcker LCHF-favorit: gräddstuvad vitkål. Denna mångsidiga rätt kan njutas som tillbehör till kyckling, grillat kött eller fisk.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 700 g Vitkål
- 1 st Gul lök
- 5 dl Grädde
- 150 g Färskost, naturell
- Hackad persilja
- salt
- nymalen svartpeppar
- 2 msk Smör till stekning
Tips på köksutrustning du kan behöva
- Kockkniv
- Skärbräda
- Traktörpanna
Hacka löken fint.
Skär vitkålen i bitar, efter smak och tycke. Det funkar jättebra att strimla den med om du hellre vill det.
Fräs lök och vitkål i en tillräckligt stor stekpanna. Jag rekommenderar en traktörpanna.
Kålen ska inte få färg, men den ska bli mjuk.
Salta och peppra lite.
Häll på grädden och tillsätt färskosten.
Koka upp och låt det hela stå och puttra tills det att du har rätt konsistens på såsen.
Rör om då och då.
Smaka av och tillsätt hacka persilja precis innan servering.