Go Back
+ servings
En grå ruta med texten 'Ingen bild tillgänglig' som indikerar att ingen bild visas.
Print
Inga röster än

Granola-bars

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Resekost, Snacks & tilltugg
Yield: 10
Author: ohlsson

Materials

  • 350 g blandade nötter och frön
  • 50 g riven kokos
  • 50 g kokosolja (utan smak)
  • 4 tsk tahini
  • 3 tsk sötning
  • 2 tsk kakaonibs
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en mixer. Jag brukar använda mandel, sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön och hasselnötter.
  • Kör den försiktigt med pulserande varv så att nötterna och fröna inte blir för finhackat. Det ska finnas tuggmotstånd kvar!
  • Bred ut röran i en medelstor form (ca. 20 x 30 cm).
  • Grädda i ugnen i 180 grader till mixen fått en gyllene färg.
  • Om man vill kan man smälta mörk choklad (minst 70%) och ringla över barsen.