Gratinerad kyckling och broccoli
Krämig gratinerad kyckling med broccoli, gräddig ostsås och mozzarella – en smakrik och mättande LCHF-rätt perfekt till vardag och helg!
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagat med kyckling, recept med butiksgrillad kyckling
Yield: 4 portioner
Calories: 795kcal
Author: Lari Salminen
- 400 g broccoli grovhackad
- 50 g smör
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 dl riven mozzarella
- 0,5 dl riven parmesan
- Salt och peppar
- 600 gram tillagad kyckling i bitar
Sätt ugnen på grill.
Fräs broccolin i hälften av smöret i några minuter.
Tillsätt resten av smöret och vitlöken och låt den fräsa med cirka en minut.
Tillsätt grädden och salta och peppra lite. Låt grädden koka upp och sedan sjuda i 3-5 minuter tills den är lite krämig i konsistensen. Blanda ner osten (spara lite mozzarella för att toppa med) och rör om tills den smält helt.
Smaka av allt och häll över i en ugnsfast form.Har du en stekpanna som tål att stå i ugnen, så kan du låta allt vara kvar i stekpannan. Ställ in formen i ugnen så högt upp du kan och låt osten få fin färg.
Ta ut och servera direkt!
Calories: 795kcal | Kolhydrater: 11g | Protein: 55g | Fett: 59g | Fiber: 3g