Go Back
+ servings
En gratinerad rätt med kycklingbitar och broccoli i en ugnsform.
Print
Inga röster än

Gratinerad kyckling och broccoli

Krämig gratinerad kyckling med broccoli, gräddig ostsås och mozzarella – en smakrik och mättande LCHF-rätt perfekt till vardag och helg!
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagat med kyckling, recept med butiksgrillad kyckling
Yield: 4 portioner
Calories: 795kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g broccoli grovhackad
  • 50 g smör
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl riven mozzarella
  • 0,5 dl riven parmesan
  • Salt och peppar
  • 600 gram tillagad kyckling i bitar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på grill.
  • Fräs broccolin i hälften av smöret i några minuter.
  • Tillsätt resten av smöret och vitlöken och låt den fräsa med cirka en minut.
  • Tillsätt grädden och salta och peppra lite.
    Låt grädden koka upp och sedan sjuda i 3-5 minuter tills den är lite krämig i konsistensen.
  • Blanda ner osten (spara lite mozzarella för att toppa med) och rör om tills den smält helt.
  • Smaka av allt och häll över i en ugnsfast form.
    Har du en stekpanna som tål att stå i ugnen, så kan du låta allt vara kvar i stekpannan.
  • Ställ in formen i ugnen så högt upp du kan och låt osten få fin färg.
  • Ta ut och servera direkt!

Nutrition

Calories: 795kcal | Kolhydrater: 11g | Protein: 55g | Fett: 59g | Fiber: 3g