Go Back
+ servings
En gratinerad laxrätt med räkor och dill i en ugnsform.
Print
4 av 1 röst

Gratinerad lax

Gratinerad lax med räkor och dill som är superenkelt att laga. Tar inte mycket mer än 30 minuter från start tills maten står på bordet.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: lasse

Materials

  • 4 st Portionsbitar lax
  • 200 g Färskost (vitlök och örter)
  • 2,5 dl Grädde
  • 1 msk Fiskfond, koncentrerad
  • 1 krm Cayennepeppar
  • 1 dl Riven ost
  • Skalade räkor
  • Färsk dill
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Salta och peppra lite.
  • Blanda ihop färskost, grädde, fiskfond, cayennepeppar, salt och peppar.
  • Häll blandningen över laxen.
  • Strö den rivna osten över.
  • Ställ in i mitten av ugnen och gratinera laxen i 15 minuter.
  • Ta ut laxen och fördela räkorna över laxen. Ställ in i ugnen några minuter till så att räkorna blir varma.
  • Ta ut och toppa med färsk dill. Servera direkt!