Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Gratinerade havskräftor med vitlök och lime

Gratinerade havskräftor med vitlök och lime är en sån där magiskt god rätt som du kan ha som förrätt eller till en skaldjursbuffé om du vill det. Perfekt lchf!
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Förrätt, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Färska havskräftor
  • 100 g Smör
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 msk Pressad lime
  • Färsk hackad persilja
  • Färska hackad basilika
  • 1 nypa Flingsalt
  • Riven parmesan
  • nymalen svartpeppar

Förslag på tillbehör

  • Aioli
  • Ellens vitlöksbröd

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Börja med att blanda ihop ett kryddsmör med smör, hackad vitlök, lime, örter och lite salt och peppar.
  • Dela kräftorna på hälften, längs med. Placera de på en plåt eller ugnsfast form med snittytan uppåt.
  • Fördela smöret över stjärtarna på kräftorna.
  • Riv lite parmesanost över.
  • Ställ in i ugnen och gratinera 5-10 minuter beroende på om du har färska eller kokta havskräftor. De färska behöver ett par minuter extra för att bli genomlagade.
  • Servera direkt med lite aioli och ett gott vitlöksbröd.