Go Back
+ servings
Grekisk skinkpaj serverad med en fräsch sallad på en vit tallrik.
Print
5 av 3 röster

Grekisk skinkpaj

Förberedelser30 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lunch, Middagstips, Paj
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Pajskal

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 100 g rökt skinka
  • 50 g rödlök
  • 20 st oliver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 75 g fetaost
  • 1 dl grädde 40%
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 st ägg
  • 120 g riven ost
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 30 g smör

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

  • Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.
  • Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.
  • Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke
  • Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.
  • Häll smeten i pajskalet.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.
  • Ta ut den och servera med en god grönsallad till.