Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av
3
röster
Grekisk skinkpaj
Förberedelser
30
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Buffé/plockmat, Kött, Lunch, Middagstips, Paj
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
Pajskal
2
dl
mandelmjöl
0,5
dl
kokosmjöl
1
msk
fiberhusk
50
g
smör
1
st
ägg
2
msk
vatten
1
krm
salt
Fyllning
100
g
rökt skinka
50
g
rödlök
20
st
oliver
1
tsk
paprikapulver
75
g
fetaost
1
dl
grädde 40%
1
dl
crème fraiche
4
st
ägg
120
g
riven ost
1
krm
nymalen svartpeppar
30
g
smör
Instruktioner
Pajskalet
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen
Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.
Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.
Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke
Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.
Häll smeten i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.
Ta ut den och servera med en god grönsallad till.