Grillad zucchini
Grillad zucchini är ett så himla gott och enkelt sätt att tillaga zucchini på. Passar perfekt till allt som du lägger på grillen på sommaren.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Mejerifritt, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 2 st Zucchini
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Rödvinsvinäger
- 1 tsk Basilika, torkad
- 0,5 tsk Vitlökspulver
- 0,5 st Citron
- 0,5 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- Färska örter att toppa med
Tänd grillen enligt din grills instruktioner.
Skiva upp zucchinin i cirka 0,5-1 cm tjocka skivor. Du kan antingen skiva dom på längden, eller tvärs över så att du får runda bitar, det är helt upp till dig.
Blanda ihop olivolja, rödvinsvinäger, vitlökspulver, basilika, rivet skal av ½ citron, salt och peppar i en bunke.
Blanda ner zucchinin i marinaden och blanda runt ordentligt så att all zucchini får marinad på sig.
Se till att du har en riktigt varm grill och ett rengjort galler.
Lägg på zucchinin på grillen på direkt värme och grilla 2-3 minuter på varje sida. Du ska få fina grillränder på zucchinin.
När zucchinin mjuknat men ändå har lite tuggmotstånd är den klar.
Lägg upp på ett fat direkt och pressa lite citron över och strö över lite färska örter.
Servera direkt!