Grillolja
Denna hemlagade grilloljan är ett fantastiskt tillskott till allt grillat. Den ger en härlig smak till dina grillade rätter och är helt fri från tillsatser.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid10 minuter minuter
Yield: 10
Author: Lari Salminen
- 2,5 dl Rapsolja
- 2 dl Vatten
- 30 g Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Röd chili
- 1 msk Curry
- 1 msk Rökt paprika
- 1 msk salt
- 1 msk Tomatpuré
- 1 msk Tamarisoja
- nymalen svartpeppar
Du behöver
- Blender eller matberedare
Hacka lök och vitlök. Skär ner chilin i bitar.
Ta även bort kärnorna ur chilifrukten om du vill ha en kärnfri grillolja. Jag personligen tycker att dom ger smak och hetta, så för min del får dom gärna stanna kvar.
Placera dem i en mixer och mixa tills det blir en jämn blandning.
Tillsätt kryddor och tomatpuré och mixa ytterligare en stund. Tillsätt olja, vatten och tamarisoja och blanda mixa till en jämn konsistens.
Voilà!
Färdigt på mindre än 10 minuter! Häll över i en flaska och förvara i kylskåpet. Denna olja fungerar också utmärkt som marinad.