Go Back
+ servings
Flaska med röd grillolja placerad på en träyta med vit och gul lök i bakgrunden.
Print
5 av 1 röst

Grillolja

Denna hemlagade grilloljan är ett fantastiskt tillskott till allt grillat. Den ger en härlig smak till dina grillade rätter och är helt fri från tillsatser.
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2,5 dl Rapsolja
  • 2 dl Vatten
  • 30 g Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Röd chili
  • 1 msk Curry
  • 1 msk Rökt paprika
  • 1 msk salt
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 msk Tamarisoja
  • nymalen svartpeppar

Du behöver

  • Blender eller matberedare

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök. Skär ner chilin i bitar. Ta även bort kärnorna ur chilifrukten om du vill ha en kärnfri grillolja. Jag personligen tycker att dom ger smak och hetta, så för min del får dom gärna stanna kvar.
  • Placera dem i en mixer och mixa tills det blir en jämn blandning.
  • Tillsätt kryddor och tomatpuré och mixa ytterligare en stund. Tillsätt olja, vatten och tamarisoja och blanda mixa till en jämn konsistens.
  • Voilà! Färdigt på mindre än 10 minuter! Häll över i en flaska och förvara i kylskåpet. Denna olja fungerar också utmärkt som marinad.