Grönsaksomelett
En superenkel och god grönsaksomelett som du egentligen kan variera hur mycket som helst baserat på vad du har för grönsaker hemma. Lättlagat!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Lari Salminen
- 7 st ägg
- 2 dl grädde 40%
- 100 g zucchini
- 10 st oliver
- 30 g gul lök
- 50 g morot
- 125 g fetaost
- 0,5 dl färsk oregano (hackad)
- 1 nypa örtsalt
- 50 g blomkål
- 10 g vitlök
- 2 msk olivolja
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Fräs dem i olivoljan. Krydda med lite örtsalt och nymalen svartpeppar.
Vispa ihop ägg, grädde och smulad fetaost. Blanda ner lite svartpeppar och den hackade oreganon.
Slå på äggsmeten på grönsakerna och rör om lite.
Ställ in stekpannan i ugnen på 200 grader tills det att den har stelnat helt.
Ta ut och servera direkt.