Go Back
+ servings
En sked med kött och grönsaker från en kastrull med tomatsås.
Print
Inga röster än

Grönsaksröra (Ratatouille)

En grönsaksröra med stora influenser från en hederlig Ratatouille. Otroligt gott tillbehör som är perfekt att göra av med grönsaker som håller på att bli gamla.
Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme 15 minuter
Total tid1 timme 35 minuter
Måltid: Såser & röror, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 150 g Rödlök
  • 400 g Aubergine
  • 5 Vitlöksklyftor
  • 150 g Blomkål
  • 200 g Broccoli
  • 200 g Vitkål
  • 2 msk Tomatpuré
  • 3 dl Vitt vin
  • 1 tsk Timjan, torkad
  • 1 tsk Rosmarin, torkad
  • 800 g Finkrossade tomater
  • 3 tsk Örtsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk Olivolja

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök grovt.
  • Skär alla andra grönsaker i lagom stora bitar, det är lite ditt egna smak och tycke som avgör, beroende på om du tycker om större eller mindre bitar i din grönsaksröra.
  • Fräs löken och vitlöken i hälften av oljan.
  • Tillsätt resten av oljan och tillsätt övriga grönsaker och kryddorna (vänta med tomatkrossen). Låt allt fräsa ihop några minuter.
    Blandade grönsaker som paprika, broccoli, blomkål och aubergine i en kastrull med en svart slev.
  • Tillsätt vin och tomater.
  • Koka upp och låt allt stå och puttra minst en timme.
  • Smaka av med salt och peppar och servera!
    En skiva av kött serverad med sås och grönsaker på en blå tallrik.