Go Back
+ servings
En skål med gulaschsoppa som innehåller kött, grönsaker och örter.
Print
3 av 4 röster

Gulaschsoppa

En mustig och riktigt god gulaschsoppa som är anpassad till lchf och keto, dvs lite mindre kolhydrater och lite nyttigare. Underbar vintermat!
Förberedelser20 minuter
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar 20 minuter
Måltid: Kött, Lunch, Middagstips, Soppa
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Nötkött (hel bit)
  • 800 g Passerade tomater
  • 100 g Gul lök
  • 15 g Vitlök
  • 100 g Paprika (röd)
  • 100 g Paprika (gul)
  • 150 g Kålrabbi
  • 150 g Kålrot
  • 4 msk Ajvar relish
  • 1 msk Paprikapulver
  • 1 tsk Kummin
  • 1 st Lagerblad
  • 1 st Citron
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 4 msk Smör till stekning
  • 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 2 krm Cayennepeppar

Instruktioner

  • Börja med att tärna köttet. Gör så stora bitar som du själv tycker är gott, men jag gillar 1x1 cm när det är en soppa.
  • Bryn köttet i en stekpanna. Salta och peppra och häll sen över det i en större gryta.
  • Lägg i hackad vitlök, hackad gul lök, kummin, lagerblad, paprikapulver och buljong i grytan med köttet. Fyll på med vatten så att det täcker köttet.
  • Låt det hela puttra i 30 minuter. Slå sen på tomater, ajvar och krydda med lite cayennepeppar. Tärna paprikan i 1x1 cm stora bitar och lägg i grytan. Låt allt puttra 20 minuter till.
  • Tärna kålroten och kålrabbin. Lägg i det i grytan och låt nu allt puttra tills det att köttet är mört, kålrabbin och kålroten är mjuka.
  • Smaka av soppan med salt och peppar och se hur konsistensen är. Om den känns lite för tjock, tillsätt lite mer vatten. Ta bort den från plattan så att den inte kokar mer.
  • Riv knappt halva citronen så att du bara får med det gula av skalet. Pressa saften ur citronen och tillsätt skalet och saften tillsammans med vinägern i soppan.
  • Lägg upp i skålar, klicka i lite crème fraiche och strö lite hackad persilja över.
  • NJUT!