Börja med att tärna köttet. Gör så stora bitar som du själv tycker är gott, men jag gillar 1x1 cm när det är en soppa.
Bryn köttet i en stekpanna. Salta och peppra och häll sen över det i en större gryta.
Lägg i hackad vitlök, hackad gul lök, kummin, lagerblad, paprikapulver och buljong i grytan med köttet. Fyll på med vatten så att det täcker köttet.
Låt det hela puttra i 30 minuter. Slå sen på tomater, ajvar och krydda med lite cayennepeppar. Tärna paprikan i 1x1 cm stora bitar och lägg i grytan. Låt allt puttra 20 minuter till.
Tärna kålroten och kålrabbin. Lägg i det i grytan och låt nu allt puttra tills det att köttet är mört, kålrabbin och kålroten är mjuka.
Smaka av soppan med salt och peppar och se hur konsistensen är. Om den känns lite för tjock, tillsätt lite mer vatten. Ta bort den från plattan så att den inte kokar mer.
Riv knappt halva citronen så att du bara får med det gula av skalet. Pressa saften ur citronen och tillsätt skalet och saften tillsammans med vinägern i soppan.
Lägg upp i skålar, klicka i lite crème fraiche och strö lite hackad persilja över.
NJUT!