Go Back
+ servings
En portion äppelpaj serverad på en tallrik med vaniljsås bredvid.
Print
3,67 av 3 röster

Hallonpaj

En otroligt enkel och lättgjord hallonpaj som är helt anpassad för dig som äter lchf, men som även de som inte äter lchf tycker om.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Efterrätter, Paj, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 g Hallon
  • 50 g Smör
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 3 msk Sötning
  • 1 dl Riven kokos
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 nypa Salt (liten nypa)

Instruktioner

  • Har du frusna hallon, börja med att låta de tina.
  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Lägg hallonen i botten av en pajform.
    En vit skål fylld med frysta hallon på en träyta.
  • Blanda ihop övriga ingredienser med elvisp eller matberedare. Det ska bli till smulor.
    Krossad mandelmassa i en blå skål med en grov och smulig textur.
  • Fördela smuldegen över hallonen.
    Krossad mandelmassa i en vit skål på en träyta.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter tills den har fått en vacker färg. Ta ut och låt svalna lite.
    En bakad hallonpaj med en gyllene smuldeg på toppen i en vit ugnsform.
  • Servera sedan med vaniljsås eller lättvispad grädde.
    En skål med fruktkaka och en tallrik med vaniljsås på ett träbord.

Anteckning

Servera med min goda och enkla vaniljsås.