Go Back
+ servings
Muffins med kanel och hackade nötter i pappersformar på en tallrik.
Print
4,67 av 3 röster

Hannahs enkla lchf-kanelbullar

Hannahs enkla lchf-kanelbullar är helt perfekta för dig som vill ha ett nyttigare alternativ till kanelbulle när det t ex är kanelbullens dag.
Förberedelser30 minuter
Active Time20 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

Bulldegen

  • 5 msk Sötning
  • 4 ägg
  • 1 dl Mjölk (så fet som möjligt)
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Kokosmjöl
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 1 tsk Kardemumma, malen
  • 2,5 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver

Fyllning

  • 100 g Rumsvarmt smör
  • 2 msk Kanel, malen
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 1,5 msk Sötning

Övrigt

  • Hackade nötter att toppa med.

Instruktioner

Bulldegen

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader (över/undervärme).
  • Vispa ihop ägg och sötning till ett riktigt fluffigt skum. Använd elvisp!
  • Blanda alla de torra ingredienserna i en egen bunke.
  • Rör ner de torra ingredienserna i äggvispet.
  • Tillsätt mjölken och rör ihop allt till en jämn smet. Låt det stå och svälla i cirka 10-15 minuter.
  • Ta fram två bakplåtspapper och olja in ena sidan av de båda.
  • Lägg degen/smeten på det ena bakplåtspappret, på den oljade sidan.
  • Lägg sedan det andra bakplåtspappret ovanpå degen/smeten , med den oljade sidan ner mot degen.
  • Kavla/tryck ut degen till en jämn fyrkant. Gör den inte för tunn, då kommer den bara gå sönder.
  • Dra bort de översta bakplåtspappret och låt degen ligga och vila cirka 5 minuter.

Fyllningen

  • Blanda ihop fyllningen. Det kan vara en fördel att vispa ihop alla ingredienserna till ett luftigt och fluffigt smör. Då är det lättare att smeta ut på degen.

Montering

  • Smeta ut fyllningen jämnt över hela degen. Var försiktig så att det inte går sönder.
  • Rulla sedan ihop degen till en rulle. Här får du har lite tålamod och jobba med fingrar, kanske en kniv och lite så. Det gäller att vara försiktig och noggrann.
  • När du har fått ihop en rulle, så skär du cirka 3 cm tjocka skivor och lägger varje skiva i en bullform. Platta eventuellt till dom lite. Du borde få ut cirka 10-12 bullar.
  • Strö över lite hackade nötter.
  • Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
  • När dom är färdiga tar du ut dom och låter de svalna på galler under en bakduk.