Go Back
+ servings
Ugnsbakad haricots verts med fetaost i en metallform på ett bord.
Print
5 av 2 röster

Haricots verts i ugn med fetaost

Dessa haricots verts i ugn är ett otroligt enkelt och gott tillbehör som passar till väldigt mycket. Perfekt tillbehör för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Lättlagat, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Haricots verts
  • 2 msk Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Basilika
  • 80 g Fetaost
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Lite pressad citron

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 225 grader (varmluft).
  • Häll upp haricots vertsen i en bunke.
  • Tillsätt olivolja, riven vitlök, basilika, flingsalt och nymalen svartpeppar. Blanda runt ordentligt.
    En skål med gröna bönor och riven ingefära från ett rivjärn i en metallskål.
  • Lägg upp haricots vertsen i en ugnsfast form.
  • Smula fetaosten över.
    En plåt med gröna bönor och smulad fetaost på toppen, placerad på en träyta.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter tills det att fetaosten har fått vacker färg.
  • Ta ut och pressa lite citronsaft över och servera direkt.