Go Back
+ servings
En glasskål med flera runda, gyllenbruna kakor på en färgglad bakgrund.
Print
4,25 av 8 röster

Hasselnötskakor

Ett otroligt lätt och gott recept på hasselnötskakor för dig som äter keto eller lchf. Endast fyra ingredienser och jättelätta att baka. Perfekt till kaffet.
Förberedelser10 minuter
Active Time8 minuter
Total tid18 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 75 g Smör (rumsvarmt)
  • 0,5 dl sötning
  • 2,5 dl Hasselnötsmjöl
  • 1 msk Grädde
  • Lite kanel som smaksättare

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 185 grader.
  • Vispa ihop smör och sötning (använd gärna elvisp) och tillsätt sedan hasselnötsmjölet och grädden. Rör ihop till en jämn smet och forma till små bollar som du lägger på bakplåtspapper på en plåt. 14-15 bollar kan du göra, men det beror ju på vilken storlek du vill att kakorna ska vara.
  • Tryck till bollarna med en gaffel (strö på lite kanel, inget måste men det blir godare) . Grädda ca 7-8 minuter eller tills du ser att kakorna fått färg. Ta ut och låt svalna helt.
    Runda kakdegsklumpar placerade på en bakplåt med bakpapper.