Go Back
+ servings
Helstekt rostbiff skuren i skivor på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Helstekt rostbiff

Förberedelser5 minuter
Active Time1 timme 40 minuter
Total tid1 timme 45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g rostbiff (färsk)
  • 2 msk salt
  • 1 msk svartpeppar (Grovmalen)
  • 25 g smör

Instruktioner

  • Se till att ta ut köttet i god tid. Ju mer rumstempererat köttet är, desto mer saftigt blir det.
  • Parera köttet (skär bort senor och hinnor) och gnid in hela rostbiffen noga med salt och peppar. Det ska vara ganska så ordentligt med salt och peppar.
  • Värm upp ett stekjärn och bryn rostbiffen runt om i smöret.
  • Sätt i en köttermometer i mitten av den tjockaste biten på rostbiffen och ställ in den i ugnen på 150 grader. Låt den stå inne tills det att du har rätt temperatur.
  • Ta ut den och låt den vila. OBS, INTE i folie utan låt den bara stå på bänken. Använder du folie kommer den garanterat att bli genomstekt.
  • Skiva upp så tunna skivor du bara kan och servera.