Go Back
+ servings
En skål med hemgjorda fröbars toppade med choklad, staplade på varandra.
Print
Inga röster än

Hemgjorda fröbars med choklad

Total tid40 minuter
Måltid: Mellanmål, Snacks & tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: nyttiga bars, träningsbars
Yield: 22 st
Calories: 125kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g hel sötmandel
  • 50 g valnötter
  • 50 g solroskärnor
  • 50 pumpafrön
  • 50 g linfrön
  • 50 g sesamfrö
  • 50 g kokosflingor
  • 4 msk tahini sesampasta
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk kanel eller kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 2 st ägg
  • 100 g mörk choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 °C.
  • Klä en ugnsform (ca 18 x 28 cm) med bakplåtspapper.
  • Lägg alla ingredienser i en matberedare.
  • Kör till en grovkornig massa – inte helt slät, men väl blandad.
  • Fördela massan jämnt i formen och tryck ut till ett lager som är cirka 1 cm tjockt.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills ytan fått lätt gyllene färg.
  • Ta ut formen och låt svalna i 5 minuter.
  • Skär försiktigt i 22 bitar medan massan fortfarande är varm men fast.
  • Smält sockerfri choklad (eller mörk choklad med minst 90 % kakao).
  • Ringla chokladen över barsen som topping.

Nutrition

Kalorier: 125kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 3g | Fett: 11g | Fiber: 2g