Dela zucchini och den gula löken på mitten.
Gör ett kryssnitt ovanpå varje tomat.
Lägg sedan tomaterna, zucchini och den gula löken i en ugnsfast form.
Ringla lite olivolja över och en nypa flingsalt.
Stoppa in formen i mitten av ugnen på 200grader i 30 minuter.
Ta ut och låt svalna lite tills du känner att du kan arbeta med tomaterna med händerna.
Skalet på tomaterna kan nu skalas av för hand.
Hacka sedan tomaterna, löken och zucchini och lägg ner i en större kastrull.
Finhacka basilika och jalapeno och lägg ner i kastrullen.
Pressa vitlöksklyftorna över och hacka paprika och lägg ner.
Häll över de krossade tomaterna, kallt vatten, olivolja, rödvinsvinäger och kryddor även buljongtärningarna.
Låt koka på medelvärme i 45 minuter.
Låt salsan sedan svalna.
Häll över salsan i en köksmixer och kör stötvis några omgångar för att få en finare konsistens men att du ändå behåller små bitar.