Go Back
+ servings
En glasburk med inlagd tomatsås som har en röd-orange färg och synliga örter.
Print
Inga röster än

Het Jalapeñosalsa

En härlig hemgjord och lchf-godkänd het jalapeñosalsa som har massor av härliga smaker och ett riktigt gött sting i smaken. Bara 4 g kolhydrater per 100 g.
Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme 15 minuter
Total tid1 timme 25 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 1
Author: Lchf Morsan

Materials

Ingredienser

  • 4 st Tomater (stora)
  • 0,5 st Zucchini
  • 1 st Gul Lök (stor)
  • 2 st Vitlöksklyftor (stora)
  • 8 st Jalapeño (skivor i burk)
  • 1 st Röd Paprika
  • 400 g Krossade Tomater
  • 1 l Vatten (kallt)
  • 0,5 st Grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 st Köttbuljongtärning
  • 1 msk Rödvinsvinäger
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Paprikakrydda
  • 3 floz salt
  • 1 floz Svartpeppar
  • 0,5 floz Chilipeppar krydda
  • 0,5 dl Basilika Blad

Instruktioner

Gör så här

  • Dela zucchini och den gula löken på mitten.
  • Gör ett kryssnitt ovanpå varje tomat.
  • Lägg sedan tomaterna, zucchini och den gula löken i en ugnsfast form.
  • Ringla lite olivolja över och en nypa flingsalt.
  • Stoppa in formen i mitten av ugnen på 200grader i 30 minuter.
    Röda tomater, zucchini och lök i en glasbehållare.
  • Ta ut och låt svalna lite tills du känner att du kan arbeta med tomaterna med händerna.
  • Skalet på tomaterna kan nu skalas av för hand.
  • Hacka sedan tomaterna, löken och zucchini och lägg ner i en större kastrull.
    En skål med hackad tomat, zucchini och lök i separata sektioner.
  • Finhacka basilika och jalapeno och lägg ner i kastrullen.
  • Pressa vitlöksklyftorna över och hacka paprika och lägg ner.
  • Häll över de krossade tomaterna, kallt vatten, olivolja, rödvinsvinäger och kryddor även buljongtärningarna.
  • Låt koka på medelvärme i 45 minuter.
    Salsa med jalapeños, tomater, lök och koriander i en metallskål.
  • Låt salsan sedan svalna.
  • Häll över salsan i en köksmixer och kör stötvis några omgångar för att få en finare konsistens men att du ändå behåller små bitar.

Lycka till!