Go Back
+ servings
En panna med köttgryta som har en gräddig sås och bitar av kött och lök.
Print
4,43 av 7 röster

Himmelska grytan

Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lasse

Materials

  • 600 g fläskfile
  • 2 st paket bacon
  • 1 st rödlök
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • 3 msk soya
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått. Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik. Fräs sen bacon och sist löken i baconfettet. Blanda ihop allt, rör om. Häll på resten och krydda. Låt småputtra en stund.