Go Back
+ servings
Indisk fläskgryta med bitar av fläskkött i en röd sås, serverad med grönsaker.
Print
4,16 av 13 röster

Indisk fläskgryta

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme 10 minuter
Total tid1 timme 25 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,2 kg fläskkött
  • 100 g gul lök
  • 20 g vitlök
  • 50 g smör
  • 800 g krossade tomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 400 g kokosgrädde
  • 3 msk kalvfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk gurkmeja
  • 5 msk garam masala

Instruktioner

  • Skär köttet i tärningar. Så stora som du själv vill. Jag gjorde mina cirka 2x2 cm.
  • Hacka löken och vitlöken.
  • Bryn köttet i en stekpanna. Blanda ner lök och vitlök så det får brynas lite det med. Krydda med salt och peppar, samt garam masala och gurkmeja. Låt kryddorna brynas med i köttet så att alla smaker kommer ut.
  • Häll över köttet i en gryta.
  • Koka ur alla smaker ur stekpannan med en skvätt vatten och häll över köttet.
  • Tillsätt alla ingredienser utom kokosgrädden och crème fraichen. Fyll eventuellt på med vatten. Det skall precis täcka köttet med vätska.
  • Låt grytan sjuda på svag värme tills det att köttet är mört och fint.
  • Tillsätt kokosgrädden och crème fraichen och låt det hela puttra cirka 10 minuter till.
  • Smaka av med salt och peppar.i:9a
  • Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.