Go Back
+ servings
Två skålar med citronmousse toppade med hallon och dekoration på en träskärbräda.
Print
3,70 av 10 röster

Ingelas citronmousse

Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2,5 dl grädde 40%
  • 1 st citron (ekologisk)
  • 1 msk färskost (naturell)
  • 1 st äggula
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk sötning

Instruktioner

  • Vispa grädden till hårt skum i en bunke.
  • Pressa ut saften ur citronen och blanda med philadelphia, äggula, vaniljpulver och ev. sötning.
  • Vänd ner citronblandningen i grädden och se till att det blandas väl, men rör inte om för mycket utan VÄND ner det, då behåller grädden sin fluffighet.
  • Häll upp i portionsformar och ställ kallt i cirka en timme. Garnera med lite bär och kanske riven choklad på toppen.