Go Back
+ servings
En köttgryta med bitar av kött, grönsaker och ett ben som syns ovanpå.
Print
Inga röster än

Johans Boeuf Bourguignon

Förberedelser15 minuter
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar 15 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Middagstips
Yield: 6
Author: Johan

Materials

  • 1 kg Älgkött. Grytbitar.
  • 1 st Märgben
  • 500 g Svamp
  • 2 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 4 st Morötter
  • 1 st Palsternacka
  • 3 st Lagerblad
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 2 msk Oxfond (om du inte har egenkokad älgfond) funkar med buljongtärning
  • 500 g Rökt fläsk
  • 3 dl Rödvin
  • 3 dl Vatten
  • 2 msk Timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk Soya
  • Smör
  • 1 dl Syltlök eller små steklökar

Instruktioner

  • Hacka allt grovt och skär köttet i rejäla grytbitar.
  • Bryn allt i omgångar i smör.
  • Tillsätt vin och vatten, fond och kryddorna. Koka upp.
  • Koka tills löken kokat sönder. Ta upp märgbenet och skrapa ur det. Hacka märgen och sätt tillbaka hacket i grytan. Tillsätt tomatpurén, syltlöken och koka sedan ner det aningen. Löken och tomatpurén kommer att reda grytan aningen. Låt puttra tills det att köttet är mört nog. Serveras förslagsvis med ugnsrostade grönsaker och samma vin i glaset som i grytan.