Go Back
+ servings
Skål med grädde, krossade kakor och en myntablad som dekoration.
Print
3,46 av 11 röster

Jordgubbsfluff med mandelcrunch

Jordgubbsfluff med mandelcrunch är ju en helt optimal, fräsch efterrätt att göra på sommaren. Perfekt för dig som äter lchf med.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

Crunchet

  • 50 g Smält smör
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Sötning
  • 0,5 tsk Vaniljextrakt
  • 0,5 floz salt

Jordgubbsfluff

  • 250 ml Kokosgrädde, kylskåpskall
  • 4 msk Grekisk yoghurt
  • 1 tsk Pressad citron
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 0,5 floz Flytande stevia
  • 1 dl Halvfrusna jordgubbar

Instruktioner

  • En sked med dessert som innehåller grädde och orange topping, med en mintblad vid sidan.

Crunchet

  • Blanda ihop samtliga ingredienser.
  • Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Det ska täcka ungefär en halv plåt.
  • Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, tills det har fått lite färg.
  • Låt svalna på galler och bryt isär allt till mindre bitar efter smak.

Jordgubbsfluffet

  • Mosa jordgubbarna lite med en gaffel.
  • Vispa ihop alla ingredienser, utom yoghurten. Vispa några minuter så det blir fluffigt.
  • Rör ner yoghurten med en sked.

Montering

  • Varva kaksmulorna med fluffet i ett vackert glas eller i en skål. Garnera med en liten citronmeliss eller liknande.
    Dessert i ett klart glas med gräddfyllning och krossade kex på toppen.