Jordgubbsfluff med mandelcrunch
Jordgubbsfluff med mandelcrunch är ju en helt optimal, fräsch efterrätt att göra på sommaren. Perfekt för dig som äter lchf med.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 3
Author: Lari Salminen
Crunchet
- 50 g Smält smör
- 1,5 dl Mandelmjöl
- 1 msk Sötning
- 0,5 tsk Vaniljextrakt
- 0,5 floz salt
Jordgubbsfluff
- 250 ml Kokosgrädde, kylskåpskall
- 4 msk Grekisk yoghurt
- 1 tsk Pressad citron
- 1 tsk Vaniljextrakt
- 0,5 floz Flytande stevia
- 1 dl Halvfrusna jordgubbar
Crunchet
Blanda ihop samtliga ingredienser.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Det ska täcka ungefär en halv plåt.
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, tills det har fått lite färg.
Låt svalna på galler och bryt isär allt till mindre bitar efter smak.
Jordgubbsfluffet
Mosa jordgubbarna lite med en gaffel.
Vispa ihop alla ingredienser, utom yoghurten.
Vispa några minuter så det blir fluffigt.
Rör ner yoghurten med en sked.