Kålmaja
Kålmaja är en variant på kålpudding och kåldolmar som smakar precis lika gott, men inte kräver lika mycket jobb. Perfekt LCHF-mat.
Total tid1 timme t 20 minuter minuter
Måltid: Grytor, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Keyword: billig mat, vitkålsrecept
Yield: 10 portioner
Author: Lari Salminen
- 2 kg vitkål
- 1 kg fläskfärs Eller annan färs om du vill. Det funkar bra med blandfärs, nötfärs och lammfärs om man vill.
- 200 g gul lök
- 4 dl vatten
- 4 dl grädde
- 3 msk kalvfond, koncentrerad Eller 2 buljongtärningar
- 3 msk Sukrin gold
- 4 msk tamarisoja
- Salt efter smak
- Nymalen svartpeppar efter smak
Skär ner vitkålen i bitar. Du kan välja själv om du vill ha bitar eller strimlor. En smaksak.
Bryn vitkålen i smör, salta och peppra lite.
Hacka löken och tillsätt i vitkålen så att även den får gå med och svettas lite med kålen.
Tillsätt fläskfärsen och låt den bryna med. Finfördela den efter bästa förmåga.
Slå på alla övriga ingredienser utom grädden, den ska tillsättas mot slutet.Låt det hela koka upp och småputtra i cirka 40 minuter. Rör om lite ibland. Tillsätt grädden och låt den koka med i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Servera direkt.