Go Back
+ servings
En tallrik med raggmunk toppad med bacon och lingon.
Print
5 av 4 röster

Kålraggmunk med Bacon och Lingon

Kålraggmunk är ett riktigt bra alternativ till vanliga raggmunkar, men dessa är helt anpassade för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Monika Wallenius

Materials

  • 400 g Vitkål
  • 1 st Gul lök
  • 1 dl Grädde
  • 2 st ägg
  • 0,5 msk Fiberhusk
  • 0,5 tsk Örtsalt eller vanligt Salt
  • Smör till stekning
  • Bacon
  • Lingon, frysta och tinade

Instruktioner

  • Vispa ihop grädde, ägg, fiberhusk och örtsalt. Låt svälla ca 5 min.
    En svart skål med vispad smet och en visp som står i smeten.
  • Strimla vitkål och lök fint. Det går lättast om du använder en mandolin.
    Riven vitkål och lök i en svart skål, med olika tjocklekar på strimlorna.
  • Blanda ihop alla ingredienser och knåda blandningen ordentligt.
    Skål med riven vitkål som är fint strimlad och blandad.
  • Stek i rikligt med smör på medelhög värme, 4-5min på varje sida så att allt mjuknar.
    Tre portioner rivna potatisar som steks i en panna med smör.
  • Stek bacon. Enklast är att tillaga bacon i ugn.
    En plåt med flera skivor stekt bacon som ligger i rad.
  • Servera raggmunken med bacon, lingon och gärna lite grillkrydda.