Go Back
+ servings
Karré med soltorkade tomater och lök i en vit skål, garnerad med färsk persilja.
Print
Inga röster än

Karré med soltorkade tomater och lök

Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Diet: Diabetic, Gluten Free
Keyword: familjemiddag, söndagsmiddag
Yield: 6 portioner
Calories: 367kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,2 kg benfri fläskkarré
  • 2 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,25 tsk selleripulver
  • 1 lagerblad
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 msk franska kryddor frysta
  • 3 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt efter smak
  • 2 msk hackad persilja

Instruktioner

  • Skär fläskkarrén i lagom tjocka kotletter, lämna fettet kvar, eftersom mycket smak sitter där.
  • Krydda med salt och svartpeppar.
  • Hetta upp smör i stekpannan och bryn kotletterna tills de har en gyllene yta.
  • Ta upp köttet och lägg åt sidan på en tallrik.
  • Finhacka gul lök och fräs i samma panna tills den mjuknat.
  • Tillsätt pressad vitlök efter smak.
  • Häll i vatten.
  • Blanda ner soltorkade tomater och smaka av med salt.
  • Lägg tillbaka köttet i grytan.
  • Koka rätten försiktigt under lock i cirka 1 timme, tills köttet är mört och lätt faller isär.
  • När köttet är klart, häll i vispgrädde och låt koka upp i cirka 5 minuter för att mjuka upp smaken och ge en fyllig sås.
  • Strö över hackad persilja som färsk dekoration.
  • Servera direkt.

Nutrition

Kalorier: 367kcal | Kolhydrater: 2g | Protein: 46g | Fett: 19g | Fiber: 0,4g