Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
US Customary
Metric
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Karré med soltorkade tomater och lök
Total tid
1
timme
t
30
minuter
minuter
Måltid:
Kött, Lättlagat, Middagstips
Kök:
Skandinaviskt
Diet:
Diabetic, Gluten Free
Keyword:
familjemiddag, söndagsmiddag
Yield:
6
portioner
Calories:
367
kcal
Author:
Lari Salminen
Materials
1,2
kg
benfri fläskkarré
2
st
gul lök
3
st
vitlöksklyftor
10
soltorkade tomater i olja
2
msk
smör
0,5
tsk
svartpeppar
0,25
tsk
selleripulver
1
lagerblad
0,5
tsk
paprikapulver
1
msk
franska kryddor
frysta
3
dl
vatten
1
dl
vispgrädde
Salt
efter smak
2
msk
hackad persilja
US Customary
-
Metric
Instruktioner
Skär fläskkarrén i lagom tjocka kotletter, lämna fettet kvar, eftersom mycket smak sitter där.
Krydda med salt och svartpeppar.
Hetta upp smör i stekpannan och bryn kotletterna tills de har en gyllene yta.
Ta upp köttet och lägg åt sidan på en tallrik.
Finhacka gul lök och fräs i samma panna tills den mjuknat.
Tillsätt pressad vitlök efter smak.
Häll i vatten.
Blanda ner soltorkade tomater och smaka av med salt.
Lägg tillbaka köttet i grytan.
Koka rätten försiktigt under lock i cirka 1 timme, tills köttet är mört och lätt faller isär.
När köttet är klart, häll i vispgrädde och låt koka upp i cirka 5 minuter för att mjuka upp smaken och ge en fyllig sås.
Strö över hackad persilja som färsk dekoration.
Servera direkt.
Nutrition
Kalorier:
367
kcal
|
Kolhydrater:
2
g
|
Protein:
46
g
|
Fett:
19
g
|
Fiber:
0,4
g