Go Back
+ servings
En halverad frukostfralla med smör på ena sidan och en hel fralla på en bakplåt.
Print
4,08 av 28 röster

Ketolivets Frukostfrallor

Detta är ett LCHF/keto-recept på fantastiska frukostfrallor från Ketolivet. Fluffiga, enkla och otroligt goda att äta till frukost.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 2
Author: Ketolivet

Materials

  • Äggvitorna från 2 stora ägg (ca 75-80g)
  • 1 dl Pofiber
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk Sesammjöl (Fettreducerat)
  • 50 g riven Mozzarella
  • 1,2 dl kokande vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.
  • Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter.
  • Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga. Frallorna mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.
  • Kolhydrater: 3 g per portion.