Ketolivets Frukostfrallor
Detta är ett LCHF/keto-recept på fantastiska frukostfrallor från Ketolivet. Fluffiga, enkla och otroligt goda att äta till frukost.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 2
Author: Ketolivet
- Äggvitorna från 2 stora ägg (ca 75-80g)
- 1 dl Pofiber
- 1 msk Fiberhusk
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk Sesammjöl (Fettreducerat)
- 50 g riven Mozzarella
- 1,2 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.
Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter.
Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga. Frallorna mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.
Kolhydrater: 3 g per portion.