Go Back
+ servings
En bit chokladkaka med riven choklad på toppen, omgiven av jordgubbar och grädde.
Print
4,67 av 9 röster

Kladdkaka - Magiskt god!

En helt underbart god kladdkaka för dig som äter lchf eller keto. Superlätt att baka och riktigt god att äta. Perfekt som fika eller efterrätt.
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 60 g Mandelmjöl (cirka 1,5 dl)
  • 3 st Ägg, rumstempererade
  • 175 g Normalsaltat smör
  • 1 dl Kakaopulver
  • 60 g Mörk choklad (minst 70%)
  • 1,25 dl Sötning
  • 1 tsk Xantangummi
  • 1 msk Starkt kaffe
  • Pofiber till att "bröa" formen.
  • Smör för att "bröa" formen.

Du behöver

  • Springform
  • Elvisp

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C (över-undervärme).
  • Smält smöret och chokladen försiktigt i en kastrull eller i mikron. Se till att blanda ihop det helt till en jämn smet. Ställ åt sidan så länge.
  • Smöra och "bröa" en springform med pofiber. Botten och kanterna.
  • Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en egen skål.
  • Rör ner smör- och chokladblandningen i äggvispet. Blanda ner kaffet med.
  • Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda snabbt ihop det.
  • Häll upp smeten i formen och jämna ut den med en slickepott om det behövs.
  • Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20-25 minuter. Känn med en tandpetare och håll koll på den så att den inte blir helt överbakad.
  • Ta ut och servera med grädde och lite bär.
    En bit LCHF kladdkaka på en svart tallrik med grädde och jordgubbar runtom.