Kladdkaka med sötning
En fantastiskt god kladdakaka med stevia för dig som äter LCHF/low carb och vill äta lite nyttigare. Den blir faktiskt kladdig och otroligt mättande.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time6 minuter minuter
Total tid21 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 10
Author: Viktoria B
- 200 g Smör
- 1 msk Kakao
- 200 g Mörk choklad (minst 70%)
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1 dl sötning
- 4 Ägg
Värm ugnen till 200 grader.
Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull. Kakao kan uteslutas då kakaon gör kakan lite torr.
Vispa ägg, stevia, vaniljpulver fluffigt.
Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning och fortsätt vispa en stund.
Häll smeten i form med löstagbar kant, 24 cm, och grädda kladdkakan i 200 grader i 6-7 minuter. Kakan kommer vara rinnig fortfarande när du skall ta ut den, men det är precis som det ska vara. Den sätter sig i kylen sedan.
Låt kallna i formen och ställ kallt. (gärna 1 dygn före servering)
Servera med vispad grädde och färska bär.