Go Back
+ servings
En kladdkaka med stevia som är delvis skuren på en tallrik.
Print
5 av 4 röster

Kladdkaka med sötning

En fantastiskt god kladdakaka med stevia för dig som äter LCHF/low carb och vill äta lite nyttigare. Den blir faktiskt kladdig och otroligt mättande.
Förberedelser15 minuter
Active Time6 minuter
Total tid21 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 10
Author: Viktoria B

Materials

  • 200 g Smör
  • 1 msk Kakao
  • 200 g Mörk choklad (minst 70%)
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 dl sötning
  • 4 Ägg

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull. Kakao kan uteslutas då kakaon gör kakan lite torr.
  • Vispa ägg, stevia, vaniljpulver fluffigt.
  • Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning och fortsätt vispa en stund.
  • Häll smeten i form med löstagbar kant, 24 cm, och grädda kladdkakan i 200 grader i 6-7 minuter. Kakan kommer vara rinnig fortfarande när du skall ta ut den, men det är precis som det ska vara. Den sätter sig i kylen sedan.
  • Låt kallna i formen och ställ kallt. (gärna 1 dygn före servering)
  • Servera med vispad grädde och färska bär.